• Carian
 • Media Sosial
 • 500 Bekas Ahli Akan Berkumpul, Mahu PPBM Diambil Tindakan

  Posted by nadilang | 13 February 2018 | 39

   

   

  Beberapa bekas anggota Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) telah mengemukakan permohonan kepada polis untuk mengadakan perhimpunan aman di ibu pejabat Jabatan Pendaftaran Pertubuhan Malaysia (RoS) Khamis depan.

   

  Bekas exco Angkatan Bersatu Anak Muda (Armada), Muhammad Hafiz Azhar berkata perhimpunan itu dianjurkan agar RoS mengambil tindakan terhadap PPBM kerana didakwa melanggar perlembagaannya.

   

  Menurutnya, mereka telah membuat permohonan untuk mendapat permit perhimpunan aman itu di Ibu Pejabat Polis (IPD) Putrajaya di sini semalam dan sedang menunggu maklum balas polis.

   

  Bercakap kepada media di hadapan IPD Putrajaya hari ini selepas mendapatkan surat salinan permohonan tersebut, Muhammad Hafiz berkata perhimpunan tersebut tetap akan diteruskan sekalipun tidak mendapat keizinan pihak berkuasa.

   

  Katanya beliau menjangkakan lebih 500 anggota PPBM terutamanya mereka yang telah menghantar aduan-aduan rasmi kepada ROS sebelum ini akan menyertai perhimpunan tersebut. – BERNAMA

  Komen Facebook

  www.tv14.my tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian kami.
  Artikel Berkaitan  Scroll Up