• Carian
 • Media Sosial
 • Sandiwara Azmin Terhadap Tun Mahathir

  Posted by supertramp | 12 January 2018 | 12:14 pm | 375

  Ketika penyokong Tun Mahathir bergembira dan bersuka ria bahawa idola mereka telah tercalon sebagai “bakal” Perdana Menteri , waima sementara sahaja , lain pula cerita nya di “ground” dan di persekitaran kuasa.

  Mahathir bukan lah calon ‘outright” yang di terima oleh semua pihak dalam Pakatan Harapan.

  Mahathir juga tidak layak menjadi calon ‘mutlak” kerana tidak di terima secara “total” oleh semua pihak dalam Pakatan Harapan.

  PKR Selangor yang di pengaruhi oleh Azmin Ali amat tahu apa risiko nya jika menyerah kuasa Perdana Menteri kepada Tun Mahathir.

  Peratus untuk Mahathir menyerah kuasa kepada Anwar atau orang lain amat lah tipis dan “remote’.

  Dengan tabiat ular Tun Mahathir ketika tidak ada kuasa pun dia mampu pengaruhi dan menakut kan Gabenor dan Ketua Pengarah agensi kerajaan untuk mengenakan Najib , bayangkan jika kuasa sudah ada dalam genggaman nya.

  Mahathir amat perlu imej dia sudah di restui oleh Anwar.

  Anwar pula tahu dia merestui , dia telah menanda tangan surat mati politik nya,

  Tiada siapa boleh jamin Mahathir tidak ada tipu helah untuk menafikan menyerah kuasa kepada Anwar.

  Kehebatan Mahathir menggunakan pihak ketiga dan juga menghantar wakil berunding dengan tawaran sesuatu kepada sasaran nya amat di fahami oleh Anwar.

  Mahathir tahu siapa dia perlu “bayar” , ‘Upah” dan “huluq” untuk membuat kenyataan atau himpunan tolak Anwar apabila dia berkuasa sebagai Perdana Menteri.

  Itu juga yang di ketahui oleh Anwar.

  Hatta lihat lah tweet Azmin dan kenyataan PKR Selangor.

  Itu lah sebenar nya suara Anwar dan PKR.

  Anwar dan PKR lebih hargai penyokong mereka dari Tun Mahathir.

  PKR hidup dan ujud atas kebencian mereka terhadap Mahathir dan bukan terhadap Najib, asas PKR di tubuhkan ada lah sebab kezaliman Tun Mahathir.

  Jika seseorang mahu melihat sokongan PKR dan Anwar terhadap pencalonan Mahathir , lihat sahaja pendirian PKR Selangor.

  Sebaik sahaja Anwar menyetujui Mahathir bertemu dengan nya , maka dia susah untuk mengelak , maka jalan yang terbaik ada lah dengan memberi gambaran anak nya Nurul Izah mengiringi Tun Mahathir masuk ke hospital tetapi Anwar tidak bertemu dengan nya.

  Itu lah gambaran sebenar. Selebih dari itu lihat lah twitter Azmin Ali.

   

   

   

   

  Komen Facebook

  www.tv14.my tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian kami.  Scroll Up