• Carian
 • Media Sosial
 • Hari Pengundian
 • Farid Kamil Tampar Polis? Tunjuk Cara ‘Amal Makruf Nahi Mungkar’ Ala Mahathir?

  Posted by editor | 11 January 2018 | 4:22 pm | 1213

   

  Seorang pelakon yang baru dianugerahkan gelaran Datuk ditahan selepas menampar seorang anggota polis sewaktu membuat laporan berhubung satu kemalangan jalan raya.

  Bukan itu saja, pelakon terbabit turut didakwa menendang orang awam ketika berada di kaunter trafik Balai Polis Kota Damansara kira-kira pukul 1.20 petang tadi.

  Penahanan itu disahkan oleh Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, ACP Mohd Zani Che Din.

  Menurut Mohd Zani, siasatan lanjut akan dijalankan mengikut Seksyen 90 Akta Polis iaitu kerana berkelakukan tidak senonoh dalam balai polis.

  “Saya mengesahkan kejadian berkenaan.

  “Ketika ini pelakon berusia 37 tahun itu masih ada di balai berkenaan. Polis tahan beliau untuk siasatan lanjut,” katanya seperti dilapor BH Online.

  Mohd Zani menjelaskan polis juga akan menjalankan siasatan terperinci bagi mengenal pasti sama ada pelakon terbabit berada di bawah pengaruh dadah atau sebaliknya.

  Kekecohan dikatakan berlaku semasa suspek hadir di balai polis untuk membuat aduan.

  Dia kemudian tiba-tiba menampar salah seorang anggota polis yang bertugas di situ. Kejadian berkenaan dikatakan turut disaksikan orang awam yang ada di situ.

  Sebelum ditahan, pelakon terbabit juga didakwa menendang kaki orang awam yang berada dalam balai berkenaan.

  Menurut Utusan Online pula, pelakon tersebut adalah Farid Kamil, seorang figura yang amat menyanjung tinggi Pengerusi Pakatan Harapan Tun Dr Mahathir Mohamad.

  Beberapa minggu yang lalu, Farid Kamil ada menemui Dr Mahathir untuk meminta nasihat tentang kehidupan. Dan pada hari ini, dia dilaporkan telah menampar pihak polis serta menendang kaki orang awam.

   

   

   

  Komen Facebook

  www.tv14.my tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian kami.
  Artikel Berkaitan  Scroll Up