• Carian
 • Media Sosial
 • Hari Pengundian
 • Agensi, GLC Ciptaan Melayu Akan Di Ganggu Jika DAP Kuasai Kerajaan

  Posted by supertramp | 7 December 2017 | 1:20 pm | 57

  Maka selesai sudah ucapan Presiden UMNO pada PAU2017 sebentar tadi.

  Banyak perkara kepentingan Melayu telah di bangkitkan di hadapan audien yang teridiri dari pemimpin parti pelbagai kaum yang turut berada di persidangan parti terbesar dalam negara dan paling lama memerintah.

  Datuk Seri Najib sebagai Presiden UMNO sedari awal lagi telah di kesan akan berucap dalam mode perang dan “high tone” sejajar dengan kedudukan parti dan orang melayu di waktu mencabar ini.

  UMNO satu satu nya parti Melayu yang masih berdiri teguh menghalang kemaraan puak puak tidak semengah yang menyorok di belakang parti pro pembangkang sebagai NGO yang condong kepada mereka.

  Sebenar nya NGO NGO yang berkiblkat kan barat dan kebebasan hidup tanpa agama serta liberalisma amat berharap agar parti yang mahu membawa struggle mereka ia itu DAP dan PKR akan menang.

  Walaupun Parti Amanah bukan sealiran , namun sebagai anjing belaan , PAN di jangka tidak akan berbuat apa apa jika DAP dan PKR mahu membantu hasrat NGO NGO songsang ini.

  Namun , paling menonjol sekali dalam ucapan Presiden UMNO ada lah berkenaan agensi serta GLC ciptaan melayu.

  DAP telah di laporkan secara sulit amat tidak senang dengan NGO Melayu seperti PNB , LUTH serta beberapa yang lain seperti FELDA dan FGV.

  DAP telah mendengar bisikan puak mereka betapa dana dan wang yang di miliki oleh agensi serta GLC Melayu ini mampu membeli syarikat syarikat milik kaum mereka seperti syarikat SP Setia sebagai Contoh.

  Apabila telah membeli syarikat milik bukan Melayu maka menjadi hak pembeli untuk meletakan calon calon lembaga pengarah dari kaum melayu.

  Maka ini tidak menyenangkan DAP.

  DAP juga tidak senang dengan agensi seperti MARA.

  Mereka menganggap satu pembaziran apabila wang kerajaan dapat kepada orang Melayu melalui MARA.

  Maka pasti sekali jika DAP tidak dapat membubar kan MARA , mereka akan sekurang kurang nya mahu satu badan seperti MARA versi bukan Melayu yang mendapat dana kerajaan untuk di agihkan kepada bukan Melayu.

  Itu lah DAP. Mereka tiada henti berencana untuk kepentingan mereka sahaja.

  Melayu selalu hilang fokus kerana sibuk berpolitik sempit seperti terhasut dengan cerita dongeng hal cincin , hal rambut palsu serta kisah konon pemimpin mencuri wang.

  Keadaan Ini bertambah buruk lagi apabila “desperado tua”  Melayu Tun Mahathir menumpang DAP untuk kepentingan peribadi nya.

  Apa pun perkara paling asas untuk di beritahu kepada orang Melayu ada lah mereka di dalam bahaya jika UMNO kehilangan kuasa.

  Mungkin orang melayu bersikap biar rumah terbakar asal kan se ekor nyamuk dapat di bunuh.

  Namun pendirian bodoh dan merugikan ini mengakibat kan keturunan mereka serta anak cucu mereka akan menjadi hamba kepada pihak pendatang.

  Begitu lah antara pesanan Presiden UMNO yang harus di ambil penting , kerana di dalam Pakatan Harapan tiada melayu yang berani berpendirian seperti Datuk Seri Najib kerana mereka semua sudah di beli dan berperanan sebagai hamba kepada DAp.

  Komen Facebook

  www.tv14.my tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian kami.



  Scroll Up