• Carian
 • Media Sosial
 • Hari Pengundian
 • Kedai Runcit Di Shah Alam Kantoi Jual Barang ‘Expired’

  Posted by jane | 5 December 2017 | 42

   

  Viral di media beberapa rakaman video bukti bahawa sebuah kedai runcit didakwa menjual banyak barangan yang sudah tamat tempoh kepada pelanggan.

   

  Video yang dimuat naik oleh Ragu Sambath sejak Jumaat lalu menunjukkan kedai runcit yang dimilik lelaki yang didakwa warganegara Bangladesh di Taman Bukit Pelangi Batu Tiga, Shah Alam itu, menjual barang-barang yang sudah tamat yang tertera 2014, 2016 dan tahun semasa yang juga didapati sudah tamat tempoh.

   

  Antara barang-barang yang dikenalpasti adalah seperti produk acar, tin susu pekat, sos cili, mee segera dan lain-lain.

   

  Berdasarkan video tersebut, seorang lelaki memaklumkan mereka telah mengadu perkara itu kepada pemilik kedai runcit, namun mereka pula dimarahi olehnya.

   

   

  “Bangla cakap lebih. Apa saman pun dia boleh bayar. Tolong viralkan video ini, kena tutup kedai bangla ini,” tulis Ragu Sambath yang meminta orang ramai membantunya melaporkan perkara itu kepada pegawai Jabatan Kesihatan Negeri Selangor.

   

  Sementara itu di media sosial netizen mempersoalkan bagaimana warga asing boleh memperoleh lesen untuk membuka kedai runcit. Malah turut menggesa pihak berkuasa mengambil tindakan segera terhadap peniaga yang tidak bertanggungjawab ini.

   

   

   

  Komen Facebook

  www.tv14.my tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian kami.  Scroll Up