• Carian
 • Media Sosial
 • ‘Cucu Penyokong Naik Bot Redah Bah, Cucu Tun M Santai Dengan Bot Mewah’

  Posted by editor | 14 November 2017 | 741

   

  MASIH terbayang lagi madah hebat Tun Dr. Mahathir Mohamad menerusi laman blog miliknya apabila beliau menulis, “Jika mahu lihat pemimpin yang amal rasuah, lihatlah gaya hidupnya itu!”

  Catatan pujangga berkenaan ditulis sendiri oleh Pengerusi PPBM yang juga Pengerusi Pakatan Harapan kononnya sebagai bahan pengajaran mahu ditujukan istimewa kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak sendiri.

  Namun, apa yang didedahkan oleh cucu Mahathir jelas menunjukkan imej sebaliknya. Dalam banyak gambar yang dimuat naik menerusi akaun media sosial nyata menampakkan betapa mereka hidup bergaya penuh kemewahan.

  Ia disiarkan ketika datuk mereka mendakwa kononnya rakyat Malaysia sedang hidup dalam kesusahan akibat kesan pemerintahan Najib dan oleh sebab itu, Mahathir bertindak bangkit melancarkan slogan Selamatkan Malaysia!

  Bukan cemburu dengan kemewahan yang mereka nikmati, cuma timbul persoalan, adakah ini dinamakan Mahathir sebagai hidup dalam tekanan di Malaysia? Kesemua gambar ini dirakam di luar negara dan bukannya di Malaysia.

  Adakah mereka ini begitu terseksa di Malaysia sehingga menghabiskan usia muda mereka di negara asing? Malah, ada kata-kata ‘nakal’ netizen yang begitu hairan, dari mana cucu-cucu Mahathir ini memperoleh kekayaan mega?

  Memang benar, anak-anak beliau termasuk dirinya menguasai 488 syarikat; kebanyakan diperoleh hasil pengaruh ‘hebat’ Mahathir itu sendiri sepanjang 22 tahun pernah memerintah Malaysia secara ‘keras’ suatu ketika dahulu.

  Namun dari gaya hidup mereka termasuk mampu ceria melancong dan berada di tempat mewah serta memiliki bot sendiri, ramai keliru sama ada gambar ini sahih cucu Mahathir ataupun cucu Raja Dadah Colombia, Pablo Escobar?

  Umum maklum Escobar semasa hayatnya cukup mewah hasil jualan dadah, malah beliau sendiri sanggup jemput wartawan rakam gambar beberapa buah bot persiarannya demi menunjukkan kekayaan luar biasa yang dimilikinya.

  Inilah yang berlaku kepada cucu-cucu Mahathir yang kononnya mendakwa, hidup susah di Malaysia dan perlu sebuah kerajaan baharu bagi menggantikan kerajaan Barisan Nasional diterajui UMNO sedia ada sejak merdeka.

  Gambar eksklusif ini didedahkan ramai netizen menerusi laman Facebook bernama Sudahlah Mahathir minggu lalu sehingga menjadi tular ketika penduduk Pulau Pinang ‘letih’ naik bot ke pusat pemindahan sementara akibat banjir.

  Nampaknya, slogan Mahathir untuk menyelamatkan Malaysia hanyalah retorik langsung tidak boleh pakai. Jika benar beriya-ia mahu selamatkan Malaysia, kenapa tidak pula sumbang kepada mangsa banjir di Pulau Pinang itu.

  Sebaliknya apa yang berlaku, ramai calon Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) di negeri itu terpaksa diangkut ke pusat peperiksaan dengan menaiki bot agensi penyelamat demi mengharungi air bah dan juga mengelak pakaian basah.

  Anehnya sebaik sahaja selepas terbongkar rahsia ini, individu terbabit tiba-tiba menutup akses akaun media sosial mereka kepada netizen untuk dapat menyaksikan sendiri sambil menghayati gaya hidup mewah tersebut. Alahai!!!

  Jangan lupa parti mewah sambutan hari lahir ke-90 tahun Mahathir diraikan meriah pengikutnya bergaya Barat ala James Bond ketika Najib pula cuma mampu jemput pelajar tahfiz baca doa selamat menyambut tarikh kelahirannya.

  Kesimpulannya, gaya hidup anak dan cucu Mahathir itu lebih dijadikan keutamaan berbanding nasib penyokong tegar pembangkang yang setiap hari terpaksa ‘mengeluh’ hidup susah di Malaysia. – Agensi/MNH/HAA

  * Video bertajuk ‘Kepala Bapak Kau Punya’ di bawah ini sekadar hiasan…

   

  Komen Facebook

  www.tv14.my tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian kami.
  Artikel Berkaitan  Scroll Up