• Carian
 • Media Sosial
 • Mahathir Dan Najib – Kerala Vs Bugis

  Posted by supertramp | 10 November 2017 | 183

  Ketika Tun Mahathir melancarkan serangan terhadap Datuk Seri Najib dan UMNO , tempoh yang di anggar oleh ProTun dan pihak anarki nya ada lah 3 sehingga 4 bulan sahaja.

  Coup haram yang Tun Mahathir mahu laksana kan telah di rancang dan di buat secara sulit dengan menggunakan antara nya penjawat tinggi awam yang terhutang budi kepada nya seperti AG, Gabenor dan beberapa orang lain.

  Ini ada lah Pelan A Tun Mahathir.

  Antara ploy nya Najib mesti di bunuh karaktor nya dan tumpuan ada lah menjatuhkan nama Najib dan 1MDB.

  Ketika itu sekitar tahun 2016 Mahathir mengambil kira pengalaman nya menjatuh kan Pak Lah dan mencuba cara yang sama kepada DS Najib.

  Walaupun Tun Mahathir seorang doktor yang sering menyatakan untuk memulih penyakit , mesti lah mengenal pasti punca nya terlebih dahulu, namun dengan Najib Razak Tun Mahathir gagal mencari remedy untk menjatuhkan nya.

  Najib bukan Abdullah Badawi. Najib lebih lama dalam politik dari Mahathir.

  Ramai anti Najib sering menyatakan Najib seorang bangsawan yang tidak tahu kesusahan rakyat.

  Kenyataan ini datang dari seorang jahil yang tidak suka membaca.

  Najib sebenar nya sering mengikuti ayah nya melawat ceruk kampung dan memerhatikan kehidupan rakyat.

  Ada ketika apabila melihat ayah nya Arwah Tun Razak membuat keputusan di kampung , Najib kadangkala menyoal ayah nya kenapa membuat seperti itu dan ini.

  Ayah nya Arwah Tun Razak kadang melayan juga dan menjawap , ada kala nya apa bila penat dan letih akan mnenjawap ” You know what to do when your time come one day” seolah olah miliki firasat anak nya akan “menjadi”

  Pernah Arwah Tun Razak satu hari apabila pulang ke rumah terus memberi tahu isteri nya Tun Rahah ” One day you will be proud of our son”

  Dan kini ia sudah terjadi.

  Berbalik kepada story di atas , Tun Mahathir sebagai seorang doktor juga membuat kesilapan bahawa prescription ubat nya terhadap dua individu berbeza tidak akan mendapat respon yang sama.

  Selama Tun Mahathir merencana menjatuh kan Pak Lah , Najib melihat dari sideline.

  Maka Najib juga telah tahu dia juga akan di jatuhkan oleh Tun Mahathir kerana ketagihan Mahathir kepada kuasa dan mahukan zuriat nya mewarisi nya.

  Mahathir juga perlukan kuasa kerana banyak perkara harus di uruskan dengan kuasa.

  Perletakan jawatan sebagai Perdana Menteri tidak bermakna Mahathir letak jawatan dari kuasa.

  Tun  Mahathir boleh merancang jauh sehingga tahun 2020 ketika tahun 80han pasti sekali dia juga merancang untuk mewarisi kuasa untuk zuriat nya.

  Mahathir memiliki sejarah menjatuh kan pemimpin melayu seawal Tunku Abdul Rahman lagi , dan tidak sempat menjatuhkan Tun Razak kerana arwah telah kembali kerahmatullah.

  Kemudian Tun Hussien Onn yang tahu perkara ini semua hanya senyum menyerahkan kuasa kepada Tun Mahathir atas faktor kesihatan .

  Tentu sekali arwah Tun Hussien tidak mampu berlawan dalam keadaan tidak berapa sihat.

  Tun Mahathir menjatuhkan orang yang sedang berkuasa sebelum dia sendiri berkuasa dan mahu jatuh kan orang yang berkuasa selepas dia sendiri tiada kuasa.

  Untuk menjatuhkan orang yang berkuasa seperti Pak Lah dan Najib , Mahathir menguasai wang parti dan memegang nya.

  Ketika Pak Lah ambil alih Mahathir menyerahkan RM1.5 billion sahaja, sedang kan wang UMNO dan aset parti lebih dari itu.

  Kemudian ketika Najib menjadi Perdana Menteri , Tun Menunggu hampir 6 bulan untuk melihat Najib akan memanggil atau datang kepada nya. Namun Najib tidak datang, malah merasa tidak perlu melayan pun kerana sudah tahu isi perut Tun Mahathir.

  “Last straw that broke the camel back” ada lah apabila Mahathir menunggu Najib tidak datang untuk sujud kepada nya untuk dana pilihnraya.

  Mahathir mahu memberikan dana untuk UMNO tetapi di ikat dengan pelbagai syarat dan perintah terutama untuk para kroni nya.

  Ada orang kata bukan kerana sayang kroni nya semata mata , tetapi di situ lah tempat “parking” nya, konon tidak masuk akaun peribadi .

  Najib pula bukan jenis yang mudah di tunduk kan , Najib menganggap parti Melayu UMNO tidak perlu tunduk kepada cartel bukan melayu di bawah naungan orang tua ini lalu kemudian apa bila Tun Mahathir menyedari Najib sudah mendapat dana dari negara Arab , maka sakit hati nya bertambah.

  Maka mula lah permainan persepsi berkenaan RM2.6 b illion.

  Mereka yang jahil pun ikut rentak Tun Mahathir.

  Wira Melayu enggan tunduk kepada kepala CARTEL dari Kerala telah di sokong oleh orang Melayu yang tidak tahu cerita.

  Sehingga kini sebutir bukti pun tidak pernah melihat tetapi mati matian percaya dan menyokong Orang tua beragenda peribadi ini.

  Jika ramai masih ingat akan permainan persepsi oleh gang orang kaya yang di sokong oleh orang tak kaya yang tidak sedar diri di pergunakan , bahawa tarikh kejatuhan Najib di main main kan konon nya akan tumbang sebelum Jun 2015 , kemudian Ogos dan kemudian Disember.

  Tapi dengan izin Allah Najib masih berdiri di situ di sokong oleh orang Melayu dari parti UMNO, orang melayu yang sama memperkaya kan Tun Mahathir dan kuncu nya ketika menjad Presiden.

  Jika ketika menjadi Timbalan Presiden UMNO , Najib di gelar “dead man walking” konon nya ada banyak kes namun Najib tidak tumbang ketika itu, maka di waktu ini kuasa penuh di tangan nya pasti dia tidak tumbang juga.

  Najib melaungkan “No retreat No surrender” di hadapan batang hidung Tun Mahathir , Muhyiddin, Mukhriz dan Shafie di PWTC.

  Itu lah tekad nya kerana dia di pihak benar.

  Kini perhimpunan Agung UMNO akan berlansung tidak lama lagi, Najib akan menjadi nahkoda kapal Melayu sekali lagi mengharung kelaut samudera.

  Melayu tiada pilihan, suka atau tidak UMNO sahaja parti yang tidak boleh di kuasai oleh parti berpaksi New World Order dan Kaifeng Jews.

  Tinggalkan lah Mahathir , dia tiada kesetian dia cuma ada matlamat, UMNO beri dia kuasa dan kekayaan serta KLCC pun dia boleh caci dan makan balik, apa lah sangat parti sampah Pribumi itu,

  Esok lusa bubar pun dia tidak kisah kerana pelan B nya setelah Pelan A gagal ada lah menumpang zuriat nya pada kerusi DAP.

  Matlamat nya hanya kepentingan peribadi bersembunyi sebalik isu 1MDB dan fitnah terhadap Najib .

  Mahathir mnelarang nama nya di gunakan pada mana mana bangunan struktur atau jakan raya dan ramai menyangka itu sikap hebat, sedangkan kepada Mahathir apa lah ada nama jalan dan bangunan jika dia boleh memiliki seluruh negara.

  Najib anak bangsawan berakhir dengan memberi BRIM dan rumah rakyat yang sudah beratus ribu di rancang , Mahathir anak orang biasa menjual goreng pisang di Pekan Rabu tetapi berakhir dengan memberi kekayaan kepada orang yang sudah kaya yang bernama kroni,

   

   

   

   

  Komen Facebook

  www.tv14.my tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian kami.  Scroll Up