• Carian
 • Media Sosial
 • Hari Pengundian
 • “Kotor & Macai”, Memang Itu Yang Kau Pilih?

  Posted by editor | 11 October 2017 | 5:27 pm | 3103

   

   

  LANCANG sungguh mulut Dyana Sofya Mohd Daud apabila menggelar pemimpin UMNO sebagai ‘cif pencacai’ hanya kerana pemimpin itu membuka mulut mempertahankan kerajaan sedia ada.

   

  Dyana yang merupakan bekas Setiausaha Politik kepada Lim Kit Siang sebenarnya sakit hati bila diserang oleh pemimpin UMNO setelah dia antara yang dilihat sudah ‘tidak laku’ lagi dalam arena politik DAP serta Pakatan Harapan.

   

  Skandal demi skandal yang terpalit dalam diri dan ‘lifestyle‘ Dyana Sofya benar-benar telah ‘membunuh’ survival politik anak muda yang masih belum kahwin itu.

   

  Atas faktor itulah Dyana Sofya menurut sebuah akhbar berbahasa Mandarin melaporkan bahawa namanya tidak lagi tersenarai dalam bakal calon mewakili DAP bagi PRU14 akan datang.

   

  BACA : SELEPAS HABIS ‘DIMAMAH’ KINI DAP CARI GADIS CANTIK BARU

   

  BACA JUGA : ‘IZARA AISHAH LEBIH SUCI DARI DYANA SOFYA’

   

   

  Mana tidaknya, kambing pun tidak berselera mahu makan rumput yang kering dan kotor, apatah lagi ‘tailong-tailong’ DAP yang hanya mahukan gadis-gadis Melayu yang ‘fresh‘ sahaja untuk ‘diperdagangkan’ dalam pentas politik tanah air.

   

  Hakikat sebenar Dyana Sofya lah merupakan ‘pencacai’ sebenar Lim Kit Siang dan DAP dari dahulu hingga sekarang.

   

  Selain daripada menjadi ‘pencacai’ kepada DAP, dia juga masih ‘kotor dan jijik’ kerana sehingga ke saat ini, Dyana Sofya masih belum membuat sebarang laporan polis bagi membuktikan bahawa bukan dirinya berikutan tersebarnya video serta gambar hubungan intim bersama pemimpin muda DAP, Zairil Khir Johari.

   

  Yang pastinya, DAP akan tetap ‘meniru’ cara PAP dan Parti Komunis untuk mencari sokongan seberapa ramai rakyat untuk menyebelahi mereka.

   

  Lihat suatu ketika dahulu bagaimana seorang wanita Melayu bernama Shamsiah Fakeh turut dipergunakan sebagai ‘simbol’ kepada perjuangan Parti Komunis Malaya (PKM) hanya semata-mata untuk memastikan ideologi komunisme mereka itu sampai ke kampung-kampung Melayu waktu itu.

   

  Namun apa sudah jadi kepada “Ratu Rimba Malaya” itu? Hanya menjadi ‘simbol’ yang dipergunakan begitu sahaja. Selagi ideologi mereka tidak berjaya, selagi itulah akan semakin ramai orang-orang sebegini dipergunakan mereka.

   

  Tidakkah sama langkah yang digunakan oleh PKM ini dengan apa yang sekarang dialami oleh Dyana Sofya? Jika Dyana Sofya atau DAP mahu nafikan, sila beri hujah mereka yang lebih berfakta dan berpijak di bumi yang nyata. -Tv14

   

   

  Daripada Abu Hurairah r.a. beliau berkata, Rasulullah SAW bersabda :

  “Akan datang kepada manusia tahun-tahun yang penuh dengan tipuan. Pada waktu itu si pendusta dikatakan benar dan orang yang benar dikatakan dusta. Pengkhianat akan disuruh memegang amanah dan orang yang amanah dikatakan pengkhianat. Dan yang berkesempatan berbicara (cuba membetulkan) hanyalah golongan “Ruwaibidhah”.

  Sahabat bertanya :

  “Apakah Ruwaibidhah itu wahai Rasulullah?”

  Nabi SAW menjawab :

  “Orang kerdil, hina, dan tidak mengetahui bagaimana hendak mengurus orang ramai”

  (HR Ibnu Majah).

   

   

  Komen Facebook

  www.tv14.my tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian kami.
  Artikel Berkaitan  Scroll Up