• Carian
 • Media Sosial
 • Hari Pengundian
 • Akar Umbi Pakatan Tidak Suka Kepada Mahathir

  Posted by supertramp | 28 July 2017 | 143

   

  Semakin jelas Tun Mahathir tidak di sukai kemana sahaja dia pergi.

   

  Ketika orang UMNO menolak Tun Mahathir , rakyat melihat UMNO seolah olah bersalah kerana konon nya tidak mengenang jasa Tun Mahathir.

   

  Sebalik nya, orang UMNO yang menyatakan Tun Mahathir yang tidak mengenang budi UMNO.

   

  Segala apa yang di kata kan jasa dan budi Tun Mahathir ada lah kerana ahli  UMNO yang menyokong nya.

   

  Tanpa sokongan ahli UMNO seperti hari ini, Mahathir terkontang kanting tidak tentu arah nya.

   

  Setelah kecewa tidak dapat mempergunakan lagi Parti UMNO kerana Presiden nya Datuk Seri Najib enggan menurut telunjuk Tun Mahathir yang sentiasa meminta macam macam untuk kroni dan proksi nya, Tun Mahathir pun keluar dari UMNO.

   

  Sangkaan Tun Mahathir bahawa dengan taktik mengutuk ngutuk Presiden UMNO maka dia akan di percayai dan di terima oleh pihak pembangkang .

   

  Pada awal nya begitu lah yang kelihatan , Tun Mahathir konon sudah di terima , namun hakikat nya , Tun Mahathir hanya di terima untuk membuat kerja kotor

  sahaja , ia itu menjadi alat untuk memecah belahkan melayu sahaja dan menarik seramai mungkin orang melayu untuk menyokong pembangkang.

   

  Kini semakin merebak kebencian terhadap Mahathir di pamirkan oleh akar umbi Pakatan Harapan.

   

  Bermula dengan mereka mereka yang pernah disembur air Polis FRU dan di sepak terajang oleh mereka ia itu kumpulan Othai Reformis , kini para pelajar dan kumpulan muda dalam PKR dan bekas PKR mula bersuara.

  Perjuangan berbelas tahun mereka melawan pemerintahan kerajaan Barisan Nasional yang di terajui oleh Tun Mahathir berakhir dengan menjilat Tun Mahathir ada lah satu perkara bodoh dan jijik pada tanggapan akar umbi.

   

  Akhir nya terluah lah semua perasaan kebencian terhadap Mahathir oleh akar umbi Pakatan Harapan.

   

  Mahathir kata nya perguna tengkok orang atasan sahaja untuk menyelusup masuk ke dalam PH. Ia tiada proses dan persetujuan orang bawahan.

   

  Tindakan Mahathir sama juga ketika dalam UMNO , hanya memegang tengkok Presiden untuk kuasai semua ahli UMNO.

   

  Kini satu persatu pihak mempersoalkan Mahathir.

   

  Hisham Rais yang dulu menyatakan tidak boleh percaya lansung dengan Mahathir sehingga titik pada nama nya pun jangan di percayai , kini di tibai teruk oleh pemuda pemuda anti Mahathir dalam satu forum.

   

  DAP pula dengan Shamser Singh nya menjerit jerit kepada kepimpinan DAP kerana telah menerima Mahathir masuk melalui orang atasan tanpa persetujuan ahli bawahan.

   

  Sekumpulan orang orang yang mengetuai pasukan reformasi ketika Anwar di penjara kan membuat kenyataan sia sia perjuang mereka melawan Mahathir di mana ada antara mereka pernah di penjara kan kerana membantah Mahathir menarik diri dari menyokong PKR.

   

  Nyata sekali Lim Kit Siang takut untuk untuk pemilihan semula CEC kerana menerima Mahathir ke dalam PH akan membuat ahli DAP membenci nya.

   

  Maka , kesimpulan nya , Mahathir ada lah individu yang tidak di terima oleh orang bawahan kedua pihak BN dan PH.

   

  Terkini , demi mahu menjaga hati penyokong, Presiden PH terpaksa membuat kenyataan “damage control” bahawa Mahathir tetap akan di bicarakan kerana melesapkan berbillion wang rakyat jika PH berjaya ke Putrajaya.

   

  Ini menunjuk kan , semua pihak menolak Mahathir sebelah BN pun tolak sebelah PH pun tolak, yang terima Mahathir hanya lah pentaksub nya dan mereka yang terhutang budi menerima habuan dan berharap mendapat habuan lagi.

  Komen Facebook

  www.tv14.my tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian kami.  Scroll Up