• Carian
 • Media Sosial
 • Hari Pengundian
 • ‘Dulu Gambar Seksi, Sekarang Jadi Jutawan Muda Selepas Tutup Aurat’

  Posted by nadilang | 17 May 2017 | 564

   

   

  Terkesan sangat lihat pasangan jutawan muda yang bawa Islam. Walau baru umur 24 tahun. Saya selalu nampak iklan di highway bilboard jer…dulu tepi jalan banyak gambar sexy dan tidak menutup aurat. Tetapi kini pakaian yang penuh sopan telah menjadi umum. Terima kaseh Allah..

   

   

  Saya ucap tahniah kerana mereka menjadi contoh peniaga Islam yang berjaya dan jutawan dalam membawa syariat. Jawabnya pada saya, semuanya Allah punya ustaz. Allah punya. Macam ustaz selalu pesan. Kita usaha. Tapi Allah bagi. Kita niat nak tolong keluarga. Mak ayah. Jaga syariat. Solat awal waktu. Jaga solat dhuha. Allah baik ustaz..

   

   

  Mereka mula berniaga masa umur 18 tahun. Kini baru 24 tahun. Masa teambuiding bersama saya baru ini, saya lihat ayahnya dan suaminya sangat tawaduk. Setiap kali solat datang awal. Bentang dan lipat sejadah. Rupanya di pejabat yang ada ramai pekerja. Setiap pagi ada baca Al-Quran dan doa sama-sama. Setiap hari 10pg smpai 10.30 semua pekerja solat dhuha. Solat fardhu semua berjemaah. Kini ada lebih ratus orang termasuk stokis dan lain-lain seluruh Malaysia.

   

   

  Ustaz, masa kami balik keluarga sunnah. Belajar hidupkan Ta’lim rumah. Kesannya banyak. Kami semakin banyak belajar sunnah dan kuat semangat. Rasa hidup lebih indah. Tahun ini saya berazam nak berdakwah macam ustaz..

   

   

  Paling terkesan mereka jalan pegang tangan. Makan senduk-senduk siap suap-suap. Suka bergurau macam baru kahwin semalam.

   

   

  Saya doakan lebih ramai jutawan ada fikir risau akhirat dan bawa Islam ke seluruh dunia. Nak berniaga dengan jaga syariat. Yang halal itu jelas. Dan haram itu jelas-ebit lew

   

   

  #www.transformjiwa.com

   

   

   

  Oleh : Ustaz Ebit Lew

  Komen Facebook

  www.tv14.my tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian kami.
  Artikel Berkaitan  Scroll Up