• Carian
 • Media Sosial
 • ‘Izara Aishah Lebih Suci Dari Dyana Sofya’

  Posted by editor | 16 May 2017 | 11:24 am | 10151

   

   

  APABILA tular cerita mengenai gadis cantik seksi atau nampak t***k di gambar mahupun video, pastinya ia menjadi bahan sebaran netizen di media sosial. Begitulah yang terjadi kepada artis comel bernama Izara Aishah semalam (Isnin, 15 Mei 2017) apabila video pendeknya yang merakamkan dia sedang berjalan sehingga menampakkan bentuk payu daranya sedikit menjadi tular di sini.

   

  Bagaimanapun, jawapan balas dari Izara Aishah amat hebat dan mengejutkan ramai pihak. Dia dilaporkan telah memohon maaf kepada semua pihak kerana tersebarnya video berkenaan sehingga menimbulkan pelbagai reaksi negatif dan positif dari peminat dan musuhnya sendiri.

   

  “Izara mempunyai tanggungjawab ke atas peminat-peminat dan akan berusaha untuk menjadi contoh yang lebih baik. Terima Kasih”

   

  Cukup cantik cara dia menjawab kepada peminatnya sendiri walaupun dirinya sedang bergelumang dalam kancah kontroversi melibatkan kemaluan dan maruah sendiri. Walaupun tindakan berfesyen hingga menampakkan bahagian tubuh yang tidak sepatutnya ditunjuk kepada umum, namun paling tidak dia berkelakuan sedemikian berseorangan dan salahnya itu hanya melibatkan dirinya sendiri sahaja.

   

  Ini ternyata berbeza dengan pemimpin muda dalam DAP bernama Dyana Sofya Mohd Daud. Tidak dinafikan, keayuan dan kecantikan Dyana Sofya boleh menandinggi Izara Aishah, namun jika diukur dari segi maruah dan cara menyelesaikan kontroversi, ternyata Dyana Sofya jauh lebih ‘hina’ berbanding Izara Aishah.

   

  Walaupun Dyana Sofya telah terpalit dengan sekurang-kurangnya 3 kontroversi rakaman gambar dan video-video berunsur lucah dan keterlaluan yang tidak sesuai ditonton oleh mereka yang berumur 18 tahun ke bawah (18SX), namun Dyana Sofya masih tidak menafikannya atau jauh sekali memohon maaf atas kelakuan-kelakuannya itu.

   

   

  Dia hanya sekadar berani meminta maaf dan mengaku bersalah terhadap beberapa keping gambar sedang menghisap rokok, namun tidak berbuat demikian dengan gambar intim serta video ‘ala lucah’ dipercayai bersama Ahli Parlimen DAP Bukit Bendera, Zairil Khir Johari.

   

  Walaupun sikap dan tingkah laku Izara Aishah dan Dyana Sofya ini amat tidak beretika dan ternyata melanggar hukum hakam agama, namun setidaknya Izara Aishah tampil memohon maaf dan mengakui salahnya sendiri. Soal dosa dan pahala itu biarlah diterjemahkan dalam isu lain. Namun, dari segi undang-undang dan moral pula terbukti kesucian terletak kepada Izara Aishah.

   

  Jika dilihat, kontroversi Izara Aishah hanya melibatkan dirinya sahaja tanpa ada pihak sampingan, kecuali jururakam. Bak kata netizen, paling tidak kelakuan tampil seksi tidak membuatkan orang ramai ‘klimaks’ secara terus, berbanding kelakuan bercumbu, berdansa dan sebagainya lebih mendatangkan ghairah yang memuncak untuk sesetengah pihak. Namun bagi skandal kontroversi Dyana Sofya pula dia melibatkan Zairil Khir Johari seorang pemimpin muda DAP yang seringkali memperjuangkan nasib rakyat serta mengetengahkan maqasid syariah kununnya.

   

   

  Dari segi undang-undang sekali pun, Dyana Sofya dan Zairil Khir Johari nampak lebih bersalah kerana tiada ikatan hubungan yang sah sama ada ikatan kekeluargaan mahupun suami isteri.

   

  Oleh sebab itu dinyatakan di sini bahawa, Izara Aishah jauh lebih suci jika hendak dibandingkan dengan Dyana Sofya. –Tv14

   

   

   

   

  Komen Facebook

  www.tv14.my tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian kami.
  Artikel Berkaitan  Scroll Up