• Carian
 • Media Sosial
 • Orang Kuat Sendiri Keluar Parti Pun Mahathir Tak Tahu…

  Posted by editor | 28 October 2016 | 57

  mahathir-forehead1

  Tun Dr. Mahathir Mohamad berkata, beliau tidak tahu menahu tindakan orang kuatnya, Datuk Seri Khairuddin Abu Hassan keluar dari Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM).

  Sebaliknya, ketika diajukan pertanyaan itu, beliau berkata, (berita) itu cerita lama.

  Bagaimanapun, setelah diberitahu wartawan, keputusan itu dibuat Khairuddin semalam, bekas Perdana Menteri itu berkata, beliau tidak tahu dan tidak dengar lagi.

  “Saya tak taulah, saya tak dengar lagi…” katanya kepada pemberita selepas melancarkan buku berjudul “Stealth: The New War Machine dan From Beirut to Jerusalem” di Yayasan Keamanan Sedunia Perdana di sini, hari ini.

  Semalam Khairuddin yang juga bekas Naib Ketua UMNO Bahagian Batu Kawan mengambil keputusan menarik diri dari PPBM dengan alasan mahu memberi tumpuah kepada beberapa kes mahkamah yang dihadapinya.

  Beliau dilaporkan berkata, perbicaraan kesnya itu dianggap penting untuk melawan segala bentuk kemungkaran korupsi dan salah laku beberapa institusi kerajaan.

  Mengulas lanjut, Dr. Mahathir yang juga Pengerusi PPBM berkata, beliau akan bercakap dengan Khairuddin sendiri.

  “Mana tau, benda betul ke tak… saya kena cakap dengan dia sendiri,” katanya.

  Komen Facebook

  www.tv14.my tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian kami.  Scroll Up